Gymavontuur voor kinderen in Amsterdam-Noord en Zuid

Foto: Anna van Kooij
Op woensdag 15 oktober en donderdag 16 oktober trokken bijna driehonderd kinderen richting winkelcentrum De Banne (Noord) en Sporthal de Pijp (Zuid) waar zij in de gym- en turnzaal een onvergetelijk gymavontuur tegemoet gingen: Het Grote Gymfeest. Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie om beweging onder jonge kinderen te stimuleren. Uniek was de samenwerking tussen de gymsport en Het Nationale Ballet.

Via een uitdagend parcours van zes onderdelen waarin de verschillende disciplines van de gymsport aan bod kwamen (springen, turnen, dansen, gymmen en ritmische gymnastiek), maakten kinderen van 6 t/m 12 jaar op speelse manier kennis met de gymsport. De professionele dansdocenten van Het Nationale Ballet hadden speciaal voor Het Grote Gymfeest een choreografie samengesteld die de kinderen in kleine groepjes kregen aangeleerd. Er werd gedanst op muziek van Tsjaikovski uit ‘De Notenkraker & Muizenkoning’.

Ervaren trainers van tien lokale gymclubs begeleidden de kinderen tijdens de onderdelen en daagden ieder kind op zijn of haar eigen niveau uit. In de pauze kregen de kinderen fruit en een bidon met water.

Nadat de kinderen alle onderdelen met succes volbracht hadden, lieten ze in de grote zaal de geleerde dans aan hun ouders zien. Het Grote Gymfeest werd afgesloten met een prijsuitreiking. Alle kinderen ontvingen een diploma en een proeflessenkaart van de deelnemende gymclubs.

Het Grote Gymfeest werd georganiseerd door SportService Amsterdam, Combiwel en Stichting Turnstad Amsterdam.

Kijk verder op deze website voor de locaties en tijden van de gymclubs in Amsterdam-Noord of Zuid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *