Wedstrijdturnen Jongens

Wedstrijdsturnen……..……durf te dromen

Bij diverse clubs worden jongens en meisjes met talent voor turnen uitgenodigd om te komen trainen in de wedstrijdafdeling van de vereniging. Turnen op alle wedstrijdniveaus tot en met ere- divisie aan toe is mogelijk binnen diverse verenigingen van Turnstad Amsterdam. Voor meisjes wordt er al op heel jonge leeftijd, tussen 4de en 6de jaar, geselecteerd. Voor jongens ligt de leeftijd iets hoger.

Bij de verschillende turnverenigingen is het mogelijk om deel te nemen in zo’n selectiegroep. Hierin worden de kinderen voorbereid op regionale, landelijke en internationale wedstrijden. Het niveau wat bij de verenigingen wordt aangeboden is heel divers. Van rayonniveau voor de meer gealenteerde recreant tot eredivisie op international niveau. Het aantal trainingsuren en dagen loopt, afhankelijk van het niveau, op van twee dagen (ca. 3 uur) per week naar zes dagen (20+ uur). Dit gebeurt onder leiding van professionele trainers en trainsters, waarvan enkele coachingservaring hebben op nationaal niveau.

Ook voor jong volwassenen bv studenten bestaat er de mogelijkheid om uit te komen op landelijke wedstrijden. Ze kunnen aansluiten in het HvA-Turnteam.

Lesprogramma

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag